vineri, 20 martie 2015

Bilute de pizza


           Gustoase, satioase, ideale de pus la pachet. Copiii vor adora pizza sub aceasta forma.




Ingrediente pentru aluat : pentru circa 37 bucati
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-250 ml lapte caldut
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare
-2 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru sosul de pizza :
-100 ml suc concentrat de rosii, sos de pizza sau ketchup
-1 lingura ulei de masline
-o jumatate de lingurita condiment (ierburi) pentru pizza
-1 ceapa rosie mai mica, tocata marunt

Ingrediente pentru umplutura :
-150 g mezeluri : salam, sunca presata, carnati cabanos - poate fi din oricare sau in amestec, taiate cubulete
-200 g cascaval, mai bine de jumatate taiat cubulete si restul se da prin razatoarea marunta

Ingrediente pentru uns / presarat deasupra :
-1 ou
- cascavalul razuit mentionat mai sus la umplutura

Preparare :
    Pentru sosul de pizza, se amesteca ingredientele intr-un bol.
    Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul si drojdia. Se lasa 2-3 minute, pana se umfla.
Intr-un vas se cerne faina, se adauga sarea, uleiul de masline si laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga putina faina, daca e nevoie. Se lasa in vasul in care s-a framantat si se acopera cu un servet curat de bucatarie. Se lasa 1 ora la dospit, intr-un loc caldut.
Se intinde aluatul subtire (circa 3 mm grosime) si se decupeaza cercuri cu un pahar de 8 cm diametru. Pe fiecare cerculet de aluat se pune o lingurita rasa de sos de pizza pregatit, se presara salam si cascaval taiate cubulete. Se aduna aluatul in forma de pachetel si se apasa ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Se intorc bilutetele cu partea adunata in jos.
    Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se ung deasupra cu ou batut, se presara pe fiecare putin cascaval razuit.
    Se coc in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra (la mine au stat circa 35 de minute la cuptor, la 185 de grade). 






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu